Läs mer

Här är vår nya socialchef

Mariella Niemi. Så heter vår nya socialchef, som kommer att tillträda den 9 oktober.

Nu har den kompetensbaserade rekryteringen av den vakanta tjänsten som socialchef i Essunga kommun avslutats och under hösten axlar 58-åriga Mariella Niemi rollen.

— Mariella kommer att vara en stor tillgång för kommunen med sin gedigna erfarenhet och kunskap som bland annat som ledare inom just social sektor, säger kommundirektör Cecilia Trolin.

Mariella har under decennier arbetat som ledare, bland annat inom social- och äldreomsorg. Hon kommer närmast från Lidköpings kommun där hon är områdeschef inom bildningssektorn. I sin roll har hon bland annat jobbat för att utveckla Nossebro lärcenter, då Lidköping är huvudman för vuxenutbildningen i Essunga kommun.

— Jag har i det jobbet fått ett så gott intryck av Essungas kommunala arbete att det bidragit till att jag valt att söka den lediga tjänsten som socialchef. Här finns en närhet mellan människor och besluten som jag tycker känns väldigt värdefull.

Den nya socialchefen har även bott i Essunga kommun och hennes två yngsta söner är födda här. Sedan många år lever Mariella i Trollhättan, men känslorna för Nossebro finns kvar.

— Jag arbetade inom vården, och minns detta som en fin tid. Det är en vacker bygd, med starkt driv och engagemang. Dessutom har jag genom släktforskning funnit att jag har rötter som går tillbaka till 1700-talet i bygden: Fåglum, Malma, Bäreberg och Främmestad finns ingraverat i mitt DNA, skrattar Niemi.

Hon är ursprungligen från Göteborg och har doktorerat i socialt arbete vid universitet där. Hennes sociala engagemang är djupt rotat och märks i hennes ledarskap, som hon beskriver som lösningsorienterat, öppet och transparent.

— Min största önskan är att göra bra i olika situationer och framför allt mot andra medmänniskor. Jag försöker lära och utvecklas genom livet.

Mariella Niemi efterträder tidigare socialchef Björn Franke, som tidigare i år lämnade rollen för nya uppdrag i Göteborg Stad. Tills dess att Niemi tillträder så fortsätter Patrick Johansson som tillförordnad socialchef.

— Jag ser mycket fram emot att få börja arbeta med Mariella och få ta del av hennes erfarenhet och strategiska kompetens, avslutar kommundirektör Cecilia Trolin.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!