Läs mer

Bostadstillägg för pensionärer

Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen för dig som har en låg pension. Ansökan om bostadstillägg för pensionärer görs hos Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg är ett tillägg till den allmänna pensionen. Din bostadskostnad, dina inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få något bostadstillägg. Du bör därför göra en beräkning innan du ansöker.

Här kan du göra en beräkning för att se om du har rätt till bostadstillägg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är din totala pension, inklusive tjänstepension, högre än 16 500 kronor efter skatt (2020) behöver du inte göra någon beräkning för då kan du i regel inte få något bostadstillägg. Det gäller oavsett vilken bostadskostnad, vilka andra inkomster eller vilka tillgångar du har.

Du ansöker enklast genom Pensionsmyndighetens webbtjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du som är nära anhörig till någon som inte längre själv kan ha hand om sina ekonomiska angelägenheter kan ansöka om bostadstillägg för dennes räkning här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt