Läs mer

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Uppleva & göra

Biblioteket

Essunga folkbibliotek ligger i centrum av Nossebro i anslutning till Nossebro skola. Här kan du låna, studera, sitta ner en stund och läsa dagstidningar och tidskrifter, använda våra datorer och mycket mer. Här finns rum för både spontana och plan...

Turism

Välkommen att besöka Essunga kommun - ett smycke i hjärtat av Västsverige! Här hittar du vår välbesökta Nossebro marknad och ett flertal andra stora evenemang! Dessutom en enastående vacker landsbygd med ett härligt levande landskap!

Föreningsliv

Vår kommun är en av landets föreningstätaste. Nästan oavsett vad man vill göra finns det en förening för alla!

Nossebro Marknad

Nossebro Marknad har arrangerats sedan 1903 - en mycket populär och livaktig tradition!

Kultur

Essunga kommun har ett rikt föreningsliv med över hundra föreningar och flera verksamma studieförbund. Här finns många tillfällen att träffas i olika former under hela året.

Det händer på biblioteket

Här kan du läsa mer om bibliotekets olika aktiviteter. Våra återkommande evenemang är bland annat bokcafé, Bok&Bebis, Kreativa biblioteket och Sommarlovsläsning.

Mötesplatser

Här kan du bland annat hitta information om våra fina bygdegårdar, idrottshallar och Nossebro skolas aula.

Årets Essungabo

Allmänheten får nominera vilka de tycker ska föräras utmärkelsen "Årets Essungabo". De inkomna förslagen bearbetas av en jury som sedan utser pristagaren.

Språkvän

En språkvän är någon eller några som på sin fritid vill träffa nya människor. Du har antingen bott länge i Sverige och kan det svenska samhället, kulturen och språket, eller så vill du lära dig mer om detta. Det är inget test, det absolut viktigas...

Meny restaurang Kaveldunet

Restaurang Kaveldunet hittar du på Kerstinsås i Nossebro. I köket på Kerstinsås lagas frukost, middag och kvällsmat till boende på Kerstinsås.