Läs mer

Frågor och svar om lokalförsörjning

Lokalförsörjningsarbetet syftar till att säkerställa kostnadseffektiv och ändamålsenlig lokalförsörjning för Essunga kommuns verksamheter. Det gäller alla nämnder och ska användas som en gemensam metod vid arbete med lokaler.

På denna sida svarar vi på frågor kring lokalförsörjningsarbetet i social sektors verksamheter. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Vad innebär riktlinjerna för lokalförsörjning?

Enligt Riktlinje för lokalförsörjning Länk till annan webbplats. (antagen av kommunfullmäktige den 22 februari 2021) i Essunga kommun ska kommunala verksamheter bedrivas i för ändamålet lämpliga lokaler och till lägsta möjliga kostnad. Utgångspunkten för lokalförsörjningsarbetet ska vara att i första hand effektivisera i befintliga lokaler, eventuellt genom ombyggnad och tillbyggnad. Befintliga lokaler ska om möjligt samnyttjas och det finns ett kommungemensamt ansvar att aktivt söka möjligheter till effektiviseringar och bidra till att föreslagna åtgärder genomförs.

Varför finns det idag ett behov av lokalförändringar inom social sektor?

Det finns flera omvärldsfaktorer som medför behov av lokalförändringar. Några av dessa är:

  • För att kunna möta upp framtidens äldreomsorg med fokus på förebyggande arbete i linje med den nya socialtjänstlagen
  • Effektiv personalplanering
  • Hög kvalité inom all verksamhet när den samordnas på Kerstinsås.
  • Ett samlat Äldrecentrum med arbetssätt baserat på forskning
  • Erbjuda äldre möjlighet att kunna delta i Mötesplatsens hälsofrämjande aktiviteter

Den 26 mars 2025 fastställde socialnämnden en lokalbehovsanalys för socialnämnden 2025. Pdf, 267.6 kB. Denna analys beskriver socialnämndens behov av lokalförändringar och nya lokaler och utgör nämndens underlag till den kommungemensamma lokalförsörjningsplanen.

Hjälpte informationen på sidan dig?



Tack för att du hjälper oss!

Kontakt