Läs mer

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Familjecentralen Regnbågen

Varmt välkomna till en helt ny central träffpunkt för blivande föräldrar och familjer med barn 0-6 år

Vi finns i Nossebro på Ängsgatan 2 (vårdcentralen), andra våningen över apoteket

Öppna förskolans öppettider:
Måndag: 13:00 - 16:00 (0-6 år) 
Onsdag:    9.00 - 12.00 (0-6 år)
Fredag:     9.00 - 12.00 (0-6 år)

www.facebook.com/nossebrosfamiljecentral

Vi finns här för er!

Här på familjecentralen har vi samlat det mesta som familjer behöver. du har tillgång till barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola, rådgivning och stöd från Individ- och familjeomsorgen samt andra vuxna och barn. Allt är samlat under ett tak och det är gratis att komma hit.
Här arbetar fler olika yrkeskategorier tillsammans för dig och ditt barns bästa - barnmorska , sjuksköterska, förskollärare samt socionom/familjecoach. Vid behov finns även andra yrkeskategorier att tillgå. Det går bra att fråga om det mesta; allt från oro kring barnets hälsa och utveckling till olika vardagsproblem. Vi finns här som stöd till er. Alla i teamet har tystnadsplikt.

Familjecentralen Regnbågen

Grunden i verksamheten

Öppen förskola.  Den öppna förskolan är familjecentralens hjärta och centrum. Till öppna förskolan är alla välkomna. Det kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig/ditt barn i förväg. Här kan du tillsammans med ditt/dina barn leka, pyssla, fika och delta i gruppaktiviteter som sångsamling och skapande verksamhet
Öppna förskolan är lika mycket en mötesplats för vuxna som för barn. Här finns det alltid någon att tala med, utbyta erfarenhet och tankar med. Du kan också få stöd och vägledning i ditt föräldraskap och möjlighet till enskilda samtal. Ni kommer och går som ni själva vill, ingen anmälan behövs. Du har själv ansvar för ditt barn när ni är här. Fika finns att köpa till självkostnadspris.

På öppna förskolan kan du även träffa de andra som arbetar på familjecentralen. Då kan du passa på att ställa frågor också till dem om det är något du undrar över.

Barnmorskemottagningen.  Här kan du träffa barnmorska under hela graviditeten, bli erbjuden hälsosamtal och delta i föräldragrupp. Graviditeten väcker ofta många tankar som du kan diskutera i föräldragruppen med din barnmorska eller vid behov psykolog. När ditt barn är fött går du hit på efterkontroll och kan få råd om preventivmedel-

Barnavårdscentral. Här erbjuds olika hälsobesök fram till barnet börjar skolan. Vid besöken följer vi barnets utveckling, ger vaccinationer och samtalar om barns hälsa till exempel kost, sömn och andra behov. Föräldrastöd erbjuds både individuellt och i grupp.

Individ- och familjeomsorg. Kan hjälpa dig med frågor och funderingar i en familjesituation eller kring att vara förälder. Här kan ni få hjälp med att kontakta olika myndigheter eller få annan samhällsinformation. På familjecentralen handlägger vi också faderskap i samboförhållanden.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt