Läs mer

Niorna löser matteproblem tillsammans med näringslivet

För att bidra till ett större matteintresse och knyta ihop skolmatten med arbetslivet så bjöds under vecka 43 ett antal företag in till Nossebro skola för att räkna matte med eleverna.

Med exempel från företagens vardag så räknade eleverna tillsammans med representanter från näringslivet på olika matematiska problem.

— Vi vill bidra med att få eleverna att förstå hur viktigt matte är i arbetslivet, säger Yvonne Liu från Volvo i Skövde som idag besökte niondeklassarna i Nossebro.

Hon och hennes kollega från Volvo Powertrain intog ett av klassrummen där eleverna klurade på olika matematiska problem. På plats i skolan fanns även representanter från Länsförsäkringar, Ung Företagsamhet och Aurobay.

— Jag tycker matte är väldigt kul så därför är det intressant att se hur man använder matematik i vardagslivet och arbetslivet, säger niondeklassaren Tilde Karlsson.

Eleverna fick räkna på matteuppgifterna som företagen har gjort men det blev även mycket prat om jobb och framtid, konstaterar Pär Nershed på företaget Studieinspiration AB som arrangerade dagen kostnadsfritt för kommunen.

— Nu får man ju reda på vad man verkligen ska ha matte till. Det här är sådant som man kommer att använda i verkligheten, säger niondeklassaren Jacob Lundberg som kopplar dagens uträkningar till sitt stora bilintresse.

— Att man knyter ihop skolmatten med arbetslivet på detta sätt är förhoppningsvis både intressant och lärorikt, säger Jonas Engernäs som är biträdande rektor vid Nossebro skola.

— Man behöver liksom matematik hela livet. Det är ingenting vi bara gör i skolan, konstaterar Hanna Thuresson från Volvo.

Hjälpte informationen på sidan dig?



Tack för att du hjälper oss!