Läs mer

Prisbelönt författare besöker våra skolor: "En karamell"

Under vecka tre besöker en prisbelönt författare elever i Essunga kommun som en del av ett projekt som syftar till att bidra till ungas läslust och skrivförmåga.

Barnen i årskurs fyra och fem i skolorna i Essunga kommun har under höstterminen fått stora doser inspiration i sitt skrivande och läsande i projektet Läsräven.

Den välkända författaren Kerstin Lundberg Hahn, som bland annat tilldelades Astrid Lindgrens pris, har varit en del av projektet och under veckan så möter hon eleverna i deras klassrum.

Under förra terminen så pratade författaren skrivande och författarskap under en föreläsning för eleverna. Därefter har böcker lästs, recensioner skrivits och eleverna skriver även egna berättelser.

Det är kommunens kultursamordnare, biblioteksansvarige Gunnar Källström som sökt pengar från Kulturrådet vilket resulterat i 35 0000 kronor i bidrag till projektet.

– Det är en jättefin karamell det här, säger han.

Känns det viktigt att inspirera eleverna till läsning och till att skriva?

– Att utveckla sin språkförmåga betyder ett rikare liv, en väg in i samhället och en bättre förmåga att lösa konflikter. Det öppna upp den egna skaparlusten och fantasin. Man växer som människa av att läsa och skriva, konstaterar Gunnar Källström.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!