Läs mer

Succé för cirkuselever i Bredöl: "Jag gjorde det!"

Starke Adolf, akrobater och vilda djur. Alla intog de manegen i Bredöl när eleverna vid skolan bjöd in anhöriga till cirkusföreställning.

Mängder av människor samlades under de totalt två förställningar som eleverna i årskurs F-5 bjöd in till.

– För eleverna var det en stor grej att stå på en scen och de var så nöjda och stolta efteråt. Leendena var oslagbara! ”Jag gjorde det!”, såg man att de tänkte. Det var så bra, berättar skolans rektor Madelaine Hallin.

Förutom förställningen, till vilken man fick en biljett, så bjöds det på popcorn, tipspromenad, balansgång för alla som vågade testa och så kunde man köpa fika samt korv med bröd. En riktigt traditionell cirkus med andra ord.

– Det blev succé! Det var så mycket folk; anhöriga, föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar. Ja, vi fick hålla två föreställningar! Och föräldraföreningen var fantastisk som ordnade mat och fika, säger Hallin.

Under ett halvår har det på skola arbetats utifrån temat cirkus, något som har märkts i alla ämnen. I till exempel svenskan har personalen valt ut årskursanpassade texter på temat och tidigare i år besökte en cirkuspedagog skolan.

– Just cirkus är något som barnen tycker är så roligt och något de uppskattar! De senaste månaderna har det blivit extra mycket av den varan i och med att vi tagit vara på glädjen och lusten de känner, berättar Madelaine Hallin.

– Eleverna har verkligen sett fram emot föreställningen och jag tror säkert att det pirrade lite i magen på en del av dem också. Det är viktigt för självkänslan och var tänkt att vara både glädjerikt och lekfullt. Cirkustemat är ju så kreativt, det är verkligen roligt, säger läraren Susanne Bäck Englund.

Under hösten gick startskottet för cirkusarbetet när personal vid skolan satte upp en cirkusföreställning för barnen och nu avslutades alltså temat med att barnen själva fick stå i strålkastarljuset. Clowner, akrobater, Starke Adolf, jonglörer och diverse djur samlades i manegen.

– Vi satsar mycket på rörelse här på skolan. Det finns ju problem i dagens samhälle med att barn är allt för stillasittande. Med cirkustemat kan vi på ett naturligt sätt fått in mer rörelseglädje, inte minst när barnen förbereder sig inför sin föreställning. På idrotten har man verkligen gått all in i cirkustemat, avslutar Hallin.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!