Läs mer

Nu öppnar bibliotekets nya storsatsning: "Jätteglad"

Den 14 januari invigdes under högtidliga former satsningen på Meröppet på biblioteket i Nossebro.

Gunnar Källström, biblioteksansvarig, visar upp det passerkort och den kortläsare som nu finns vid entrén till biblioteket i Nossebro. Dessa möjliggör inpassering i lokalerna även efter det att personalen gått hem för dagen.

Gunnar Källström, biblioteksansvarig, visar upp det passerkort och den kortläsare som nu finns vid entrén till biblioteket i Nossebro. Dessa möjliggör inpassering i lokalerna även efter det att personalen gått hem för dagen.


Under fjolåret så jobbades det för fullt för att förbereda bibliotekets lokaler i Nossebro för satsningen på Meröppet, som innebär att det kommer att gå att besöka biblioteket och låna böcker även efter det att personalen gått hem för dagen.

Nu är förberedelserna klara och den 14 januari så firades detta med bandklippning och invigningstal. Det bjöds även på rulltårta och quiz i biblioteket. På plats fanns förutom bibliotekspersonalen kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson och konstnären Margareta Fridén Klang som skapat illustrationen på framsidan av de nya passerkort som behövs för att kunna nyttja Meröppet.

Meröppet innebär att besökare som kommer till biblioteket i Nossebro utanför de ordinarie öppettiderna ändå kan komma in i lokalen mellan klockan 6 och 22 under vardagar och mellan 10 och 16 under helger. Detta förutsatt att man fyllt 18 år, godkänner de förhållningsregler som finns i lokalen och att man har skaffat ett speciellt passerkort i biblioteket.

– Det här är en samhällsservice för medborgarna. Man ska kunna komma till biblioteket när det passar det egna tidschemat. Många arbetar under dagarna och kan därför ha haft svårt att kunna komma ifrån och låna under de tider då vi haft öppet.

– Jag tror att Meröppet kommer att leda till att fler kommer att upptäcka bibliotekets många förtjänster, att fler kommer att komma hit för att sitta och studera och att fler kan mötas här. Biblioteket är ju vårt gemensamma rum som vi har tillsammans! Det är jättefint, konstaterar biblioteksansvarige Gunnar Källström.

Hur känns det nu?

– Jättebra, jag är jätteglad för detta!

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!