Läs mer

Cecilia blir ny kommundirektör: "En rejäl bondtös"

Essunga kommun har fått en ny kommundirektör: Cecilia Trolin tar nu över rollen som kommunens högsta tjänsteman, efter att under en period ha arbetat som tillförordnad kommundirektör.

Kommundirektör Cecilia Trolin tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

 

Efter en kompetensbaserad rekryteringsprocess, där ett stort antal sökande sållats ner till två, så höll både kommunala tjänstemän, politiker och fackliga representanter intervjuer med slutkandidaterna. Efter överläggningar så fattade en enig kommunstyrelse beslutet att erbjuda Cecilia Trolin tjänsten som kommundirektör.

– Det känns fantastiskt fint att få detta förtroende. Här i kommunen finns ett otroligt driv, med en stark företagaranda och ett starkt föreningsliv. Andra småkommuner håller på att somna, men här är det precis tvärt om! Det är verkligen fantastiskt roligt att jobba här och jag är oerhört glad över förtroendet, säger Cecilia Trolin.

”En rejäl bondtös”

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringsprocessen och valet av vår nya kommundirektör. Det har varit en bra process och många har valt att söka till vår kommun. Vi vet sedan tidigare att Cecilia är en god ledare och det här är en rekrytering som känns fantastiskt bra. Hon är en rejäl bondtös – det här kommer att bli riktigt bra, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Andersson.

Cecilia Trolin började arbeta för Essunga kommun för ett och ett halvt år sedan, då i rollen som samhällsbyggnadschef. När den tidigare kommundirektören under våren avslutade sitt uppdrag så steg Cecilia in i rollen som tillförordnad kommundirektör. I botten är hon lantmätare och har mångårig erfarenhet av att arbeta både kommunalt, med samhällsbyggnadsfrågor och som chef.

– För mig som ledare är det viktigt med ett prestigelöst och uppmuntrande ledarskap där vi möter varandra med respekt. Ett relativt stort fokus kommer framöver att ligga på näringslivet; en god arbetsmarknad är en viktig komponent för att vara en attraktiv boendekommun.

Grisbajs upp till armbågarna

Cecilia bor med sin familj på en hästgård utanför Ljungskile. Landsbygden och lantlivet ligger henne varmt om hjärtat. Hon är uppvuxen på en grisgård i Hjärtum.

– Där var det viktigt att hugga i, kunna ta initiativ och vid behov fatta snabba beslut. Jag lagade utgödslingen själv när mina föräldrar var på semester. Jag har stått med grisbajs upp till armbågarna, skrattar Cecilia.

Ett av Cecilias stora intressen är islandshästar och hon beskriver engagerat hur det intresset har gemensamma beröringspunkter med ledarskapsfrågor.

– Det handlar om samspelet med en annan varelse och hästar är väldigt direkta och ärliga i sin respons på hur man är – jag får direkt återkoppling. Något som bidrar till att utveckla mig som människa och faktiskt även i mitt ledarskap.

”Är rätt person”

Som högsta ansvariga tjänsteman i Essunga kommun är Cecilia Trolin ytterst ansvarig chef för kommunens närmare 500 tillsvidareanställda samt hundratalet vikarier.

– Att kommunstyrelsen tog beslutet enhälligt talar sitt tydliga språk: vi ser Cecilia som rätt person att leda kommunen och våra medarbetare mot de framtidsvisioner vi politiker stakat ut, säger kommunstyrelsens andra vice ordförande Peter Andréasson.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!