Läs mer

Filminspelningen igång: Så påverkas trafiken

SVT:s storsatsning ”Tordyveln flyger i skymningen” spelas just nu in i Essunga kommun. Därmed påverkas framkomligheten vid Krokstorps gamla lanthandel under ett par veckor.

Filmteamet undviker för långa avbrott, så trafiken ska flyta på relativt bra på väg 186 och anslutande väg från Fåglumshållet. Under vecka 25 väntas trafiken flyta på som vanligt igen.

Skådespelare så som Dag Malmberg och Liv Mjönes har redan besökt kommunen och idag spelades bland annat scener in utanför lanthandeln med de ungdomar som innehar några av huvudrollerna.

Handlingen utspelar sig i den lilla staden Ringaryd i Småland 1976 och de välbevarade retromiljöerna här i Essunga kommun är en av anledningarna till att filmteamet valt att spela in på flera platser i bygden. En annan är de många natursköna miljöerna, litenheten och lugnet. Det har produktionen tidigare uppgett. 

Tordyveln flyger i skymningen gjordes ursprungligen som en radioföljetong av Maria Gripe och Kay Pollak och handlingen är egentligen förlagd till Småland, men då Film i Väst arbetar med produktionen så ska inspelningen ske i Västergötland, sådana är reglerna. Därmed har vägskyltarna och busshållsplatsskyltarna vid Krokstorps gamla lanthandel nu fiktiva Småländska ortsnamn.  

Serien är ett familjeäventyr som kommer att visas i SVT under 2025. Tomas von Brömssen, Pernilla August, Dag Malmberg och Lena Endre spelar några av rollerna. 

Här kan du läsa en tidigare artikel om inspelningen.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!