Läs mer

Avgående kommundirektören: ”Här erbjuds livskvalitet på högsta nivå”

Okomplicerat och nära med en stor skopa livskvalitet. Så beskriver den avgående kommundirektören Anna Liedholm Essunga kommun, efter snart två och ett halvt år i en av Sveriges minsta kommuner.

Innan Anna Liedholm sökte rollen som kommundirektör för Essunga kommun hade hon aldrig vistats här någon längre tid. Som ledare och kommunanställd var Anna mycket erfaren, som Skaraborgare novis. Det utifrånperspektiv som hon därmed hade med sig in i kommunhuset erbjöd en möjlighet att se saker med färska ögon.

Du kom hit med ett utifrånperspektiv. Efter nästan två och ett halvt år i rollen, vad skulle du säga är Essunga kommuns största styrkor?

– Det faktum att vi är just en så liten kommun erbjuder en oerhörd styrka! Här är allt nära; både avståndsmässigt, beslutsmässigt och när det gäller invånarnas och företagarnas kontakt med de kommunala verksamheterna.

– Närheten är en enorm kvalitet! Den tar man ibland lite för mycket för givet här. I närheten ligger också det okomplicerade – här finns möjlighet att leva ett okomplicerat, gott liv. Det handlar verkligen om livskvalitet på högsta nivå, säger Anna Liedholm.

Den sista maj lämnar Anna Liedholm rollen som kommundirektör i Essunga kommun för att börja arbeta i samma roll i Sotenäs kommun i Bohuslän. Tillförordnad kommundirektör i Essunga kommun blir då Essungas nuvarande samhällsbyggnadschef Cecilia Trolin.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!