Läs mer

Avstånd, hemarbete och rena händer!

Kommande veckor avgörande för utvecklingen framöver

För tredje veckan i rad rapporterar Västra Götalandsregionen att smittspridningen i vår kommun ligger på en något förhöjd nivå i jämförelse med hur utvecklingen sett ut tidigare under hösten (VGR:s statistik för vecka 50) Länk till annan webbplats.. Folkhälsomyndigheten, som presenterar prognoser för den nationella utvecklingen av covid-19, spår en möjlig topp i mitten på januari.

- Vi vill nu förstärka budskapet till våra kommuninvånare om vikten av att följa de rekommendationer som presenterats av Folkhälsomyndigheten. Följsamheten är avgörande för utvecklingen under kommande veckor när det gäller smittspridningen, säger Anna Liedholm, kommundirektör. I vinter får vi också brottas med smittspridningen av säsongsinfluensan och vinterkräksjukan på ett sätt som vi inte behövde under förra vintersäsongen. Alla måste nu vara extra vaksamma på symtom och testa sig. Detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller inte.

Inom organisationen har medarbetare fortsatt ges möjlighet till hemarbete även när myndigheternas rekommendationer om detta togs bort tidigare i år. Sedan några veckor tillbaka har vi återigen i Essunga kommun påtalat för våra medarbetare att hemarbete är att rekommendera om arbetsuppgifterna kan utföras på distans. Detta gäller även för vårt bostadsbolag Essunga bostäder. Denna rekommendation har nu även regeringen presenterat för att bromsa smittspridningen.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats. har också presenterat ett flertal åtgärder som gäller från den 23 december. - Vi följer kontinuerligt de direktiv som kommer och vi har infört förstärkt ledningsgrupp under helgerna för att vi ska vara på tå för att kunna agera snabbt utifrån aktuell lägesbild, säger Anna. - Pandemin är inte över än och nu får vi se till att fira jul och nyår på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Den 23 december presenterades även en ny nationell satsning på vaccinering 2022 och det kommer bland annat genomföras en nationell vaccinationsvecka under nästa år. Den 10 januari 2022 öppnar Västra Götalandsregionen bokningen av tredje dosen vaccin mot covid-19 för alla som fyllt 18 år eller som är äldre. VGR har en samlingssida Länk till annan webbplats. där man hittar aktuell information om vilka platser och vaccinatörer som erbjuder vaccin mot covid-19.

Aktuell information om rådande rekommendationer finns på krisinformation.se Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt