Läs mer

Intresserad av småhustomter i vår kommun?

Anmäl dig till kommunens tomtkö!

Samhällsbyggnadsavdelningen arbetar aktivt med planering för nya bostäder, både på strategisk nivå men också med att genomföra redan antagna detaljplaner. I Nossebro tätort tittar man på vilka områden som kommunen kan exploatera för småhusbebyggelse inom närliggande tid.

I kommande projekt där kommunen kommer att erbjuda småhustomter, kommer tomterna att fördelas enligt kommunens tomtkö. Det är därför viktigt att du som är intresserad av att köpa en tomt, anmäler dig till kommunens tomtkö.

Det gör du genom att kontakta mäklare Amanda Holsendahl, Mäklarhuset Vara-Lidköping. Anmälningsavgiften på 500 kr är en engångsavgift och betalas in i samband med anmälan. Genom tomtkön får du information om nysläppta tomter och möjlighet att köpa en tomt.

Mer information finns att läsa i kommunens riktlinjer för kommunal tomtkö Pdf, 391.7 kB..

Lediga tomter

Essunga kommun säljer tomter för bebyggelse av småhus samt verksamhetsmark. Du kan se de lediga tomterna i kartan nedanför. Klicka på kartbilden nedan och navigera runt bland tomterna. Klickar du på en tomt får du upp mer information om tomten och den tillhörande detaljplanen.

Är du intresserad av någon av de lediga tomterna är du välkommen att höra av dig till oss.

Så här går en försäljning till

När nya tomter är klara för försäljning, får de som är registrerade i tomtkön information och möjlighet att anmäla intresse. Är flera intresserade av samma tomt erbjuds tomten först till den som har stått längst i kön. Tackar den nej till tomten, erbjuds tomten till nästa person som visat intresse för samma tomt och som står näst i tur i tomtkön.

Tomter som redan erbjudits till tomtkön, men där ingen visat intresse, läggs ut i kartan och kan säljas omgående till intresserade köpare oavsett om de står i tomtkön eller inte.

Gå med i tomtkön
För att få köpa en ny tomt måste du vara registrerad i Essunga kommuns tomtkö. Genom tomtkön får du information om nysläppta tomter och möjlighet att köpa en tomt.

Anmälan till tomtkön sker här på webben, eller via e-post kommun@essunga.se, eller via detta formulär.

För att aktivera din köplats behöver du betala en engångsavgift. Avgiften är på 500 kronor och du betalar till bankgiro: 960-7805, Ange ”tomtkö” samt ditt namn i vid inbetalning.

Riktlinjer för kommunal tomtkö Pdf, 391.7 kB.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt