Läs mer

Kulturskolan erbjuder filmkurs

Erbjudande till barn i årskurs 3 till 6 samt för årskurs 7 till gymnasieungdomar

Det är redan ett högt anmälningstryck på den nya filmkursen som nu erbjuds elever i Essunga kommun, berättar Jenny Pettersson, kultursamordnare på biblioteket. Filmkursen genomförs i samarbete med iFocus i Främmestad som sedan tidigare erbjudit populära filmkollon med deltagare från hela landet. - Kurserna för våra ungdomar sträcker sig över hela läsåret, till skillnad från kollona.

Filmkursen möjliggörs till viss del av medel från statliga Kulturrådet på 345 000 kr. - Det är fantastiskt roligt, säger Jenny, att på detta sätt kunna bredda kulturskolans verksamhet och samtidigt kunna ta del av vad som faktiskt erbjuds i vår lokala miljö. Jenny Wallin Larsson, anställd som pedagogisk ledare inom kulturskolan, har även tidigare arbetat med iFocus filmproduktioner och är väl insatt i filmskapandet.

Det finns ett fåtal platser kvar och är man intresserad och bor inom kommunen och hör till målgruppen kan man anmäla sig via en e-tjänst, som man hittar på den här länken Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt