Läs mer

Avrådan från besök på våra boenden gäller fortsatt

Västra Götalandsregionen rapporterar oroväckande statistik om den fortsatt höga smittspridningen i vår region och även i vår kommun. Detta är förstås inte vad vi hade hoppats på när nu julhelgen väntar runt hörnet och alla så väl hade behövt andas ut.

Med anledning av detta vill vi betona att avrådan från att besöka alla våra kommunala boenden fortsatt gäller, även över jul- och nyårshelgerna. Detta är givetvis inte önskvärt men vi måste göra allt vi kan för att skydda våra omsorgstagare och de som är extra sköra.

På våra boenden kommer givetvis julfirande att ske med god julmat och det har redan julpyntats ordentligt. Bakande av pepparkakshus och uppskattade luciafiranden har genomförts. De som önskat har även kunnat titta på Essunga pastorats inspelning av årets digitala luciaandakt. Så även om pandemin förändrat vardagen har den inte medfört några avsteg ifrån traditionerna utan dessa har möjliggjorts med hjälp av anpassningar. Detta gäller alla våra verksamheter, både inom äldreomsorg och inom LSS-verksamheter. Vi är noga med att göra individuella anpassningar så långt som det är möjligt.

Även för de som har möjlighet att åka hem och fira jul kommer det också att bli annorlunda. Det är viktigt att inte umgås i stora grupper, inte träffa några nya kontakter och att hålla avstånd. Vi har därför arbetat med tydliggörande pedagogik för att förklara att den här julen inte är som andra jular men att det fortfarande blir en jul. De nya allmänna skärpta råden finns förklarade på lättläst svenska på krisinformation.se Länk till annan webbplats..

Vi vill dock slå ett slag för att det finns alternativa sätt att hålla kontakten. För det är viktigt att hålla kontakten, även om man inte kan träffas fysiskt.

  • Vill du lämna en blomma eller någonting annat går det bra att höra av sig till respektive avdelning. Ring gärna i god tid så att vi kan hjälpa er på bästa sätt. Våra kontaktuppgifter hittar du nedan.
  • Vill du hålla kontakten på digital väg finns det möjlighet att använda appen Facetime till alla avdelningar och alla dagar. Kontakta avdelningen för mer information.
  • Det går givetvis bra att ringa oss för att få reda på hur din nära och kära mår.
  • Vill du dela med dig av bilder från dina julförberedelser, visa barnens teckningar eller julfirande, föreslår vi att du hashtaggar dina Instagramfoton #julessungakommun så kommer vi att visa dem för våra brukare i möjligaste mån. Du kan även få mailadresser till avdelningar om du ringer dem.

Så även om julen blir annorlunda i år så är det förstås ingen skillnad på den omsorg och julstämning som vanligtvis råder i dessa tider. Kanske är de rent av starkare i år?

God jul och gott nytt år!

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt