Läs mer

Cecilia Trolin ny samhällsbyggnadschef i Essunga kommun

Tillträder tjänsten den 1 januari 2021

Cecilia Trolin tillträder den 1 januari nästa år tjänsten som samhällsbyggnadschef i Essunga kommun. Kommunen har hon besökt många gånger tidigare då hon har vänner på orten och är uppvuxen utanför Trollhättan.

Cecilia är lantmätare i botten och har en mångårig bred erfarenhet av att arbeta med samhällsbyggnadsfrågor (från planering till genomförande och förvaltning), som spänner över statlig, kommunal och privat sektor. Hon har arbetat som funktionschef på Lantmäteriet, som samhällsbyggnadschef i Färgelanda kommun, som strateg på avdelningen för strategisk samhällsplanering i Uddevalla kommun och nu senast som projektledare på Riksbyggen.

-Jag lockas av det lilla, en kommun som är liten till invånarantalet och att det innebär närhet till det mesta såsom politiker, tjänstemän och framförallt kommunens invånare, säger Cecilia. Man får på så sätt en bättre överblick av verksamheten och det blir lättare att driva landsbygdsfrågor. Jag har saknat det sedan jag arbetade i Färgelanda. Landsbygden är även privat en del av Cecilias liv då hon är uppvuxen på landsbygden och numera bor på en gård utanför Ljungskile med sin familj och deras islandshästar.

Till att börja med ska Cecilia skaffa sig en bild av verksamheterna inom samhällsbyggnad. -Jag vill "praoa" hos de anställda så att jag får en uppfattning om deras arbetsuppgifter och en förståelse för mina medarbetare och våra samarbetspartners inom V6. Det blir roligt att vara i en liten kommun; man har en chans att lära känna alla!

Fram tills att Cecilia Trolin tillträtt tjänsten är Anna Liedholm, kommundirektör, tillförordnad chef för samhällsbyggnadsenheten.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt