Läs mer

Hemmet ska vara en trygg plats för alla

Det finns flera olika stöd för dig som upplever otrygghet, rädsla eller känner oro

Utväg Skaraborg

Att vara utsatt för våld kan vara att känna sig rädd eller otrygg med sin partner, uppleva att dina handlingar kontrolleras, ifrågasätts och kritiseras, att din sexuella integritet inte respekteras och/ eller att du tagit emot slag, sparkar, knuffar.

Utväg Skaraborg utökar telefontiden med anledning av utbrottet av covid-19

Utväg Skaraborg

Under rådande omständigheter är det sannolikt att personer som behöver ha kontakt med Utväg inte har möjlighet att besöka verksamheten på plats. Vi ser därför till att möta behovet av stöd genom att tillfälligt utöka våra telefontider.

Utväg Skaraborgs telefontid:
måndag - fredag 8:00-9:00

Tel: 0700- 85 25 06

Det går bra att lämna meddelande övriga tider. Med hänvisning till verksamhetens starka sekretess undviker vi kontakt via mail, men det går att ta en digital kontakt via vårdguiden 1177.

Observera att Utväg Skaraborg inte bedriver akut verksamhet, om du befinner dig i en relation där det är fara för din eller dina barns säkerhet, skall du kontakta polis på 112 eller socialtjänst Essunga kommun 0512-570 00.

Läs mer om Utväg Skaraborg här. Länk till annan webbplats.

Tjejjouren Väst

Tjejjouren Väst

Vi finns här för dig som identifierar dig som tjej. Inga problem är för små för oss och du får alltid vara anonym.

Är det bråkigt hemma? Behöver du någon att prata med? Känner du oro kring corona?

Chatta med oss på Tjejjouren Väst.

Chatten är öppen:

  • Måndagar och onsdagar kl. 16-18
  • Tisdagar, torsdagar och söndagar kl. 20-22

Övriga tider kan du maila vår stödmail: hej@tjejjourenvast.se

Om du har frågor om vår verksamhet: info@tjejjourenvast.se

Använd en mailadress utan ditt namn om du vill vara anonym.

Läs mer om Tjejjouren Väst här. Länk till annan webbplats.

UMO

UMO

UMO är en webbplats Länk till annan webbplats. för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

Kan du inte besöka ungdomsmottagningen Länk till annan webbplats. eller elevhälsan Länk till annan webbplats. på din skola just nu? Du kan få hjälp av dem på nätet eller telefon.

UMO är en sajt på svenska. På Youmo.se kan du hitta ett urval av UMO:s innehåll om kroppen, sex, relationer och mycket mer. Innehållet är översatt till arabiska, dari, somaliska, tigrinska och engelska.

BRIS - Barnens Rätt I Samhället

BRIS

Är du barn och har frågor om coronaviruset? Att känna oro och rädsla inför allt som händer är inte konstigt (många gör det), speciellt när det påverkar en själv och hela ens omgivning. BRIS har kuratorer som svarar på dina frågor, läs mer här. Länk till annan webbplats.

Du kan ringa, chatta Länk till annan webbplats. eller mejla Länk till annan webbplats. med en kurator på Bris för att få prata om din oro med en vuxen.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!