Läs mer

Ny äventyrsgolfbana invigd i Nossebro

Kommunutvecklare Pernilla Nilsson hälsar alla välkomna

På Nossebrobadet invigdes formellt den 26 september den nya äventyrsgolfbanan. Sponsorer var på plats för att testa banorna och Carina Gustafsson på Sparbanken Skaraborg invigningstalade och klippte bandet. Redan under den gångna sommaren har banan varit möjlig att använda men det är först nu som alla dekorationer, belysning och allt övrigt material kommit på plats. Några justeringar på banorna har också gjorts den sista veckan för att variera svårighetsgraden.

- Vi är så nöjda med alla insatser kring framtagningen av banan. Kommunens daglig verksamhet, Ateljén, har gjort ett fantastiskt fint konstverk med fiskar och arbetsmarknadsenheten har fixat jättefina blomlådor som smyckar området, säger Pernilla Nilsson, kommunutvecklare i Essunga kommun. Ännu fler konstverk och utsmyckningar höjer mysfaktorn på banområdet.

Banan är finansierad av Sparbanksstiftelsen, som gått in med 450 000 kr i bidrag. Övrig finansiering har gjorts med hjälp av 15 sponsorer som på olika sätt bidragit till att äventyrsgolfbanan blivit verklighet. Totalkostnaden för banan är 595 000 kr.

Tillgängligheten har varit i fokus i utformningen av äventyrsgolfen. Det en slät stenbelagd yta kring banorna och mjuka kullar runt banorna för att undvika hårda och höga kanter. Banan består av nio hål och vid ett flertal hål finns praktiska hållare för väskor och drickor, där man i väntan på sin tur kan läsa mer om kommunens olika utflyktsmål. - Detta är en plats som vi räknar med kommer även besökas av många turister och vi vill givetvis lyfta fler besöksmål i vår kommun. Statistiken visar på att hemmaturismen ökar, det vill säga att vi turistar mer i Sverige än någonsin tidigare, vilket också ökningen av gäster på vår camping i Nossebro visar. Äventyrsgolfen är nära till mat, bad och den höjer attraktionskraften på området för alla, våra invånare inkluderade. Det finns ingen äventyrsgolf på flera mil, så vi hoppas denna bana blir välbesökt.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Kontakt