Läs mer

Ett nytt aktivitetsområde skapas på Stallaholmsområdet!

Området ska innehålla hinderbana, ett utegym och grill- och sittplatser. Detta kan förverkligas tack vare att man sökt och fått medel från Sparbanksstiftelsen - dryga 500 000 kr handlar det om.

Uppstart för Aktiva Stallaholm den 12 april 2017

Kommunen håller just nu på att skapa ett aktivitetsområde på Stallaholmsområdet. Detta kan förverkligas tack vare att man sökt och fått medel från Sparbanksstiftelsen - dryga 500 000 kr handlar det om. Det finns förhoppningar om att det ska gå att nyttja området redan till sommaren.

Området kommer bland annat att innehålla en hinderbana, ett utegym och grill- och sittplatser. Eftersom kommunens ungdomar efterfrågar platser att "hänga" på, kommer området också att ha wifi och laddstationer.

Pia Jacobsson är projektledare för Aktiva Stallaholm, och till sin hjälp har hon kultur- och bibliotekschef Rigmor Persson och kommunutvecklare Pernilla Nilsson.

- Detta är något som efterfrågats länge, och det är många som vill hjälpa till - jättekul! 

Kommunen kommer också att ha ett nära samarbete med bland annat Gymmix och Nossebrobadet, när det gäller utvecklingen av hinderbana och utegym -" där finns det kompetens som vi absolut vill använda oss av", säger Pia.

Bilden visar ett exempel från en leverantör på hur delar av området skulle kunna se ut. Det är ännu inga beslut tagna kring detaljplaneringen.

För mer information kontakta Pia Jacobsson, 0512-570 15. 

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!